Amerika’ya sehayat edecek olan tüm başvuru sahiplerinin doldurma ve hazırlama zorunluluğu olan bazı belgeler vardır. Öncelikle vize türünü ayırt etmeden her vize çeşidinde lazım olacak olan ortak evrak listesini sizlere sunuyoruz.

 

Amerika Vizesi İçin Ortak Evrak Listesi

  1. DS-160 Formu: Göçmen olmayan tüm vize türlerinde başvuru sahipleri elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 formunun onaylı çıktısını alması gerekmektedir.
  2. Geçerli Bir Pasaport: Vize sayfasının basımı için iki adet boş sayfası olan, 10 yıldan eski olmayan ve dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha geçerli tarihi olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
  3. Pasaportlarınız: Eski ve yeni şimdiye kadar almış olduğunuz tüm pasaportlarınız gerekmektedir.
  4. Kimlik Fotokopisi:Kimliğinizin ön ve arka yüzünün olduğu bir fotokopi gerekmektedir.
  5. 2 Adet Fotoğraf: Maksimum son 3 ay içinde çekilmiş olan, kişinin güncel halini yansıtan, daha önceki pasaport ve vizelerinde kullanılmamış olan ve rötüş, yüzde gölge olmayan beyaz fon üzerinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir
  6. Seyahat Rezervasyonu:Seyahat edeceğiniz araca ait olan rezervasyon belgenizi sunmanız gerekmektedir.
  7. Konaklama Belgesi: Amerika’da geçireceğiniz süre boyunca kalmayı planladığınız yerin adres ve iletişim bilgilerini sunmanız gerekmektedir.

***Önemli Not: 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren gözlükle çekilmiş fotoğraflar kabul edilmemektedir.

Vize uzmanlarımıza vereceğiniz yetki ile 1.6. ve 7. belgeleri sizin hazırlamanıza gerek kalmayacak, sizler için vize uzmanlarımız hazırlayacaktır. Sizler de sorunsuz bir vize başvurusu yaparak profesyonel yardım almak istiyorsanız online@vizemerkezi.comadresine mail ya da +90 212 970 05 02 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Amerika Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Amerika turistik vizesi için gerekli olan evraklar kişinin iş durumu ve pozisyonuna göre değişiklik göstermektedir. Sizler de size uygun olan kısımdan Amerika vizesi için gerekli belgeleri inceleyebilirsiniz.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Çalışan

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşe giriş bildirgenizin barkodlu olması gerekmektedir. Eğer barkod yok ise ıslak imza ve kaşe gerekmektedir.
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Şirket Sahipleri/Ortakları

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Kamu Çalışanları

  • Çalışma Belgesi: Bağlı bulundukları kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü olması gerekmektedir.
  • Kurum Kimlik Kartı: Çalıştığınız kuruma ait kimlik kartı fotokopisi gerekmektedir.
  • İzin Belgesi: Bağlı bulundukları kurumdan alınan, ıslak imza ve mühürlü izin belgesi gerekmektedir.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Emekliler

  • Banka Hesap Cüzdanları: Emekli maaşının yattığı hesaba ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.
  • Emeklilik Kartı Fotokopisi: e-devlet üzerinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gerekmektedir.

Amerika vizesi için gerekli evraklar

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Öğrenciler

  • Öğrenci Belgesi: Okuduğu okuldan alınmış öğrenci belgesi
  • İzin Yazısı: Okulu devam eden öğrenciler için okuldan alınacak izin yazısı
  • Muvafakatname: OKişi 18 yaşından küçük ise anne, baba tarafından imzalanmış, noter onaylı belge gerekmektedir.
  • Sponsor: Masrafları karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler.

Sponsor Emekli İse:

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben
  • Emeklilik Kartı Fotokopisi: e-devlet üzerinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Emekli maaşının yattığı hesaba ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor SSK’lı Çalışan İse:

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşe giriş bildirgenizin barkodlu olması gerekmektedir. Eğer barkod yok ise ıslak imza ve kaşe gerekmektedir.
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor İşveren İse:

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor Kamu Çalışanı İse:

  • Çalışma Belgesi:Bağlı bulundukları kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü olması gerekmektedir.
  • Kurum Kimlik Kartı: Çalıştığınız kuruma ait kimlik kartı fotokopisi gerekmektedir.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Ev Hanımları

  • Evlilik Cüzdanı: Kişi eğer evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi gerekmektedir.
  • Sponsor: Öğrenci sponsor kısmı ile aynı olması sebebi ile yukarıda uygun olan sponsor tipi seçilerek gerekli evraklar hazırlanır.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar – Reşit Olmayanlar

  • Muvafakatname: Reşit olmayan çocuk ya da çocuklar, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile beraber seyahati gerçekleştirecek ise her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname gerekmektedir.
  • Ebeveynler boşanmış ise: Velayetle ilgili mahkeme kararı eklenmelidir.
  • Öğrenci Belgesi: Okuduğu okuldan alınmış öğrenci belgesi
  • Sponsor: Masrafları karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler
  • Ebeveyn Vize Fotokopisi: Varsa, ebeveynlere ait geçerli Amerika Birleşik Devletleri vize fotokopisi gerekmektedir.

Amerika Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Amerika Ticari Vize başvurusunda bulunacak olan kişilerden istenen evrakların büyük kısmı Amerika Turistik Vize evrakları ile aynıdır. Amerika’da geçireceğiniz zaman diliminde kuracağınız ticari ilişkilere istenen evraklar ise aşağıda yer almaktadır.
Şirketin antetli kâğıdına, şirketin ve daveti gönderen kişinin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, daveti gönderen kişinin pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte belirtilmesi gerekmektedir.

  • Davetiye: Şirketin antetli kâğıdına, şirketin ve daveti gönderen kişinin bilgilerini, iş gezisinin amacını içeren, daveti gönderen kişinin pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte belirtilmesi gerekmektedir.
  • Fuar Davetiyesi: Fuar bileti, fuar giriş kartı ya da fuar bilgilerini içeren dokümanlar gerekmektedir.
  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

 

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Kabul Mektubu:Başvurucunun Amerika’da eğitim göreceği kurumdan alınmış davet mektubu, eğitim tutarının faturası ve I-20 formu gerekmektedir.
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu
  • Transkript: Okuduğu okuldan alınmış transkript ve diplomalar
  • Dil Yeterlilik Puan Belgesi: TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını gösteren belge(Yalnızca bazı öğrenci vizeler için gereklidir)
  • Sponsor: Masrafları karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler.

Sponsor Emekli İse:

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik Kartı Fotokopisi: e-devlet üzerinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi ya da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Emekli maaşının yattığı hesaba ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor SSK’lı Çalışan İse:

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşe giriş bildirgenizin barkodlu olması gerekmektedir. Eğer barkod yok ise ıslak imza ve kaşe gerekmektedir.
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor İşveren İse:

  • Vize Talep Dilekçesi: Konsolosluğa hitaben antetli kağıda İngilizce yazılmış, şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenerek imzalanmış seyahat amacını içeren yazı
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi: Son 3 ayı kapsaması gerekmektedir.
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin imza sirküsü fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkodlu ya da SGK’dan ıslak imza ve kaşeli SGK Hizmet Dökümü gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Sponsor SSK’lı Çalışan İse:

  • Çalışma Belgesi: Bağlı bulundukları kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü olması gerekmektedir.
  • Kurum Kimlik Kartı: Çalıştığınız kuruma ait kimlik kartı fotokopisi gerekmektedir.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşe ve imzalı olması gerekmektedir.
  • Banka Hesap Cüzdanları: Şahsa ait Banka Hesap Cüzdanlarının orjinalleri ya da son 3 ayı kapsayan hesap dökümü gerekmektedir.
  • Ek Gelirler: Varsa kira gelirleri, tapu ve araç ruhsat fotokopileri gerekmektedir.

Başvuracağınız öğrenci vizesinin çeşidine göre evrak listesine ek evraklar istenebilmektedir.Siz de Amerika Öğrenci vize mülakat randevusunu nasıl yapmanız gerektiğini ve vize başvurusu ile ilgili tüm bilgiler için vize uzmanlarımızı 0212 970 05 02 numaralı telefondan arayarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Amerika vize başvurunuzda kararı Amerika Konsolosluğu verecektir. Vize Merkezi’nin Amerika Konsolosluğu üzerinde herhangi bir yetkisi, yaptırım hakkı bulunmamaktadır. Vize Merkezi sizler adına başvuruyu eksiksiz ve hatasız bir şekilde yapmaktadır ve vize alabilmeniz için nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Amerika vize ücretlerine ve daha fazlasına sitemizden ulaşabilirsiniz. 

B1 – Amerika Ticari Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Ziyaretçi Amerika Vizesi, mesleki toplantılar veya konferanslar dahil olmak üzere ticari amaçlar için göçmen olmayan (B1) geçici olarak Amerika’ya giriş yapmak isteyen ve genel olarak altı aylık bir süre için verilen göçmen vizesi kapsamı dışında bir vize çeşitidir. Karşılıklılık ilkesinin izin vermesi durumunda, Konsolosluk Görevlisi B1/B2 vizesi vermeyi seçebilir.

B2 – Amerika Turistik, Ziyaret,Tıbbi Tedavi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Turistik, Aile-Arkadaş ziyareti için geçici olarak Amerika’ya girmek isteyen kişiler, göçmen olmayan bir vize türü ve altı ay geçerliliği olan Ziyaretçi Amerika Vizesini (B2), kullanarak seyahat edebilirler.

Her aile üyesinin başvurusu ayrı olarak incelenir. Her aile üyesine, aile üyesinin sunduğu başvuru temelinde bireysel vize verilir. Mülakat ve parmak izi uygulaması için Amerika Konsolosluğu başvuru sahibini çağırmaktadır.

Genel olarak, B1/B2 vizesine sahip adaylara çalışma ya da eğitim izni verilmez.

 

Amerika Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Şahsi evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)

Önemli Not: Her başvuru için gereken evraklar yukarıda yer almaktadır. Mesleklere ve statünüze göre gereken ek vize evraklarını aşağıda görebilirsiniz.

Şirket Sahiplerinin/Ortaklarının Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

  • Antetli Kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Barkodlu SGK Tescil  ve Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 7000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 2 =